Categories
Këshilla

Ju mund t’ia dilni, gjithçka fillon nga sot! Këshilla për të qenë të suksesshëm

Ju ndoshta keni dëgjuar tashmë “ata që fillojnë mirë nje jave te re, janë në gjysmen e betejës”. Epo, kjo shprehje në fakt i atribuohet poetit romak Quinto Orazio Flacco, i njohur më thjesht si Orazio i cili në Letrat e tij raportoi frazën e famshme “Dimidium facti, qui coepit, habet”.

Horaci konsiderohet si një nga poetët më të mëdhenj të epokës antike dhe një mjeshtër i elegancës stilistike. Ai ishte i pajisur me ironi të pazakontë, falë së cilës ai ishte në gjendje të përballej me peripecitë politike dhe civile të kohës së tij duke arritur të shijojë jetën, duke diktuar edhe ato që për shumë akoma janë pjese e zakoneve kanunore. E tij është gjithashtu një frazë tjetër shumë e famshme: dietë carpe.

Pas kësaj lavdërimi shumë të shkurtër për poetin e madh Romak, le të zbukurojmë javën tonë me disa sugjerime të sakta të na bëjnë të përballemi me aftësitë tona më të mira çdo ditë, tani e tutje:

1. Jini të mëshirshëm me veten / ose; 2. Rrënjosni në mendjen tuaj idenë se guximi nuk është “mungesë frike”; 3. Të jetë proaktiv në identifikimin e pozitivit në negativ me optimizëm realist;

4. Vazhdoni të kultivoni besimin; 5. Kujdesuni për trupin dhe shëndetin tuaj; 6. Punoni për qetësinë, lejojeni vetes të merrni vendimet e duhura në kohën e duhur; 7. Besojuni sistemeve të mbështetjes që keni në dispozicion: nuk jeni vetëm në këtë moment;

8. Të jetë proaktiv dhe i angazhuar në aktivitete produktive dhe kuptimplota; 9. Merrni zakone të shëndetshme jetese; qëndroni të hidratuar, ushqeheni shëndetshëm, ushtroni rregullisht, pushoni mirë, kultivoni marrëdhënie të shëndetshme; 10. Mbani sytë pastruar nga shenjat e stresit përfshirë ato joverbale, tek vetja juaj dhe te të tjerët.Eshte Koha për të qene tê motivuar!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *