Categories
Lajme

Dy arsyet kryesore pse fëmija yt mund të bëhet mbipeshë

Dy arsyet kryesore pse fëmijët mund të bëhen mbipeshë janë kapërcimi i mëngjesit dhe gjumi i parregullt, bazuar te një studim i fundit.

Studimi, i udhëhequr nga akademikë nga University College London, kundër shton pikëpamjen e përhapur se rritja e shpejtë e niveleve të mbipeshës në fëmijë shkaktohet vetëm nga mbingarkesa e ushqimit.

Faktorët e stilit të jetës dhe mjedisi në të cilin një fëmijë rritet luan një rol të rëndësishëm në gjasat e mbipeshës, siç zbuluan studiuesit në sondazhin e tyre me 19,244 familje në të gjithë Mbretërinë e Bashkuar midis shtatorit 2000 dhe janarit 2002.

Studimi zbuloi gjithashtu se nëse një fëmijë lind nga një nënë duhanpirëse ka më shumë të ngjarë të bëhen mbipeshë.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *