Categories
Këshilla Shëndeti

E ke problem djersën? Kjo perime është përgjegjësja numër 1 për erën e keqe

Mund të tingëllojë e çuditshme, por sipas hulumtimeve, një perime (edhe pse normalisht është një frut) është përgjegjëse për erën e keqe të djersës. Por, para se t’ju zbulojmë se kush është, le të fillojmë nga fillimi.

Era e keqe e trupit shkaktohet nga bakteret që jetojnë në zona ku kryesisht djersijmë (sqetulla, këmbë etj.) Siç është Corynebacterium. Sigurisht, sa më shumë të djersitemi, aq më keq është.

Era e keqe e djersës sigurisht që varet, përveç kësaj, në një masë të madhe nga ushqimet që ne konsumojmë pasi shumë prej tyre e bëjnë problemin më të mprehtë.

Në kategorinë e këtyre ushqimeve bën pjesë një perime e preferuar, për shumë njerëz si domatja. Sipas ekspertëve, kërcelli i domates përmban një vaj esencial që përmban terpene, substanca që u japin frutave dhe perimeve të caktuara aromën dhe shijen e tyre karakteristike (p.sh. në portokall).

Pra, nëse i përkisni kategorisë së atyre që djersijnë shumë, duhet të dini edhe rolin që luajnë domatet në erën e djersës suaj. Përpiquni ta shmangni sa më shumë.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *