Categories
Lajme

Ky është fruti që ndihmon për të pasur dhëmbë super të bardhë

Pastrimi i përditshëm dhe vizitat e rregullta te dentisti janë thelbësore për një buzëqeshje më të ndritshme dhe të ndritshme.

Por përveç kësaj, ka mënyra të tjera dhe madje edhe natyrore për të marrë një buzëqeshje më të bardhë. Ushqimi është një faktor i rëndësishëm. Për shembull, ekziston një frut që përmban ato përbërës që janë mburojë kundër kariesit dhe luftojnë pllakat, duke ofruar një buzëqeshje të bardhë dhe me gaz.

Çfarë është ky frut? Portokalli!

Lëvoret e portokallit dhe frutave të tjera agrume konsiderohen acide. Sidoqoftë, lëvozhgat e agrumeve përmbajnë variacione të vitaminës C, e cila mund të zëvendësojë një zbardhues të dhëmbëve të fortë, duke u dhënë dhëmbëve një shkëlqim, ashtu si serumi i vitaminës C shkëlqen lëkurën.

Lani mirë lëkurat e portokallit dhe më pas fërkoni anën e tyre të brendshme, të bardhë në dhëmbë. Kjo do t’ju ndihmojë të luftoni pllakën.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *