Categories
Këshilla

Duhet të hani kos çdo ditë, shmangni sĕmundjen e rëndë!

Është sigurisht e mundur që ngrënia e më shumë kosi dhe fibra mund të ketë shumë përfitime të ndryshme shëndetësore. Kosi është i pasur me kalcium, vitamina B, vitaminë D dhe shumë lëndë të tjera ushqyese.

Studimet thonë që ngrënia e kosit dhe fibrave lidhet me një ulje të rrĕzĩkut të kancĕrĩt të mushkërive. Ata zbuluan se burrat dhe gratë që hanin kos çdo ditë, kishin një rrĕzĩk 19% më të ulët të kancĕrĩt të mushkërive. Gjithashtu kishin 17% më pak të ngjarë të zhvillonin kancĕr.

Nëse doni një jetë më të shëndetshme, duhet të shtoni si bonus në dietën tuaj, edhe kosin. Të gjithë e dimë që ndryshimet e vogla janë më të lehta për t’u bërë dhe kjo që sugjerojmë nuk do shumë përpjekje për t’u realizuar. Thjesht sigurohuni që të hani kos çdo ditë.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *