Categories
Këshilla

Flasin ekspertët: Sa shpesh duhet të lani fëmijën tuaj

Të gjithë kemi parasysh banjën e foshnjës si pjesë integrale të rutinës së tij të përditshme, sidomos natën. Sidoqoftë, a e dini se ekspertët nuk rekomandojnë larjen në baza ditore, veçanërisht për të sapolindurit?

Arsyeja: Ekspozimi i tepërt në ujë mund të shkaktojë lagështirë në lëkurën e foshnjës dhe të përkeqësojë kushtet si ekzema. Sigurisht, nga ana tjetër, nëse nuk e lani foshnjën tuaj mjaft shpesh, kjo gjithashtu mund të përkeqësojë ekzemën dhe të çojë në infeksione të tjera.

Pra, çfarë vlen për cilën frekuencë?

Siç shpjegon Scott Grant, një mjek në Spitalin e Fëmijëve të Qendrës Mjekësore të Detroit në Michigan, në fakt banjo në vetvete nuk është ndoshta aq problematike sa përdorimi i produkteve.

“Përdorimi i produkteve të banjës që nuk janë të përshtatshme për lëkurën e ndjeshme të foshnjës, duke përfshirë locione që përmbajnë ngjyra ose parfume, mund të reagojë me lëkurën e foshnjave dhe ta përkeqësojë ekzemën edhe nëse nuk ka një banjë të plotë.”

Sa shpesh duhet të lani fëmijën tuaj?

Sipas Akademisë Amerikane të Pediatrisë (AAP), në vitin e parë të jetës së një foshnje, është më mirë ta lani atë tre herë në javë. Sigurisht, ju duhet ta pastroni fëmijën siç duhet në zonën e pelenave çdo ditë pas çdo ndryshimi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *