Categories
Lajme

Pse duhet të pini një gotë verë të kuqe në darkë

Përdorimi i verës së kuqe si një produkt natyral i marrë si rezultat i fermentimit të lëngut të pastër të rrushit është i pamohueshëm.

Pija përmban shumë substanca të dobishme. Përbërja e verës së kuqe përfshin elementë mikro dhe makro: kalium, natrium, kalcium, magnez, hekur, zink, selen, bakër, krom dhe rubidium.

Falë kësaj përzierje, vera e kuqe ka një efekt të dobishëm në sistemin kardiovaskular: zgjeron enët e gjakut, zvogëlon nivelin e kolesterolit të dëmshëm dhe parandalon zhvillimin e aterosklerozës.

Magnezi dhe kaliumi forcojnë muskujt e zemrës.

Jo më pak efekt pozitiv vera jep në përbërjen e gjakut, rrit numrin e qelizave të kuqe të gjakut, rrit nivelet e hemoglobinës dhe zvogëlon rrezikun e anemisë, heq radionuklidet dhe zvogëlon dendësinë e gjakut.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *