Categories
Këshilla

10-15 mandarina në ditë kurojnë problemĩn e madh në shekullin që jetojmë!

Mandarina përmban vitamina A,B,C, sasi të konsiderueshme hekuri dhe sheqerna. Është një frut tretës, freksues dhe me lëngun e tij mund të bëhet një limonadë shumë e mirë, që është e pranueshme edhe nga stomaku i fëmijëve.

Në mjekësinë popullore përdoren gjethet, frutat, lulet, të cilat kanë po atë përdorim si tek portokalli dhe ndihmojnë sidomos në lùftĩmĩn e infeksĩoneve.

Kùrimi i anemisë në sajë të përmbajtjes së vitaminave dhe një sasie të konsiderueshme hekuri, kùra me mandarina është shumë efektive në pastrimin e gjakùt dhe kùrimin e anemisë.

Ajo vazhdon për rreth 1 muaj, duke konsumuar çdo ditë nga 10-15 kokrra mandarina, ose edhe më shumë. Pastrimi i mykùt të zorrëve për këtë kurë rekomandohet konsumimi në ditë, gjatë 50 ditëve i: 5 kokrrave esëll; 4-5 kokrrave në drekë; 3 kokrra pasdite 2 kokrra para gjumit.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *