Categories
Këshilla Shëndeti

A jua merrte mendja? Kjo është kura e cila bën mrekulli për tiroiden

Proble met që lidhen me gjëndrën tiroide janë shumë të zakonshme këto ditë dhe disa njerëz nuk janë as të vetëdijshëm se e kanë një çështje e tillë.

Tiroidja është gjëndra përgjegjëse për metabolizmin dhe energjinë, dhe përfaqëson një mekanizëm jetik në kompleksitetin e sistemit, pasi çdo qelizë e trupit ka receptorë për hormonin tiroide.

Çështjet e lidhura me gjëndrën tiroide mund të trajtohen me ushtrime të rregullta, dietë të përshtatshme, pushim dhe stres të zvogëluar.

Megjithatë, mund të zbuloni shkakun e problemit me një diskutim me një mjek holistik dhe të gjeni një trajtim efektiv për ta trajtuar atë.

Ne do të sugjerojmë disa mënyra për të shëruar natyrshëm tiroiden:

Optimizoni konsumin e vitaminave A, D dhe K2, pasi këto vitamina janë shumë të rëndësishme për shëndetin e përgjithshëm dhe hormonet tiroide. Sipas hulumtimeve të fundit, mungesa në këto vitamina mund të çojë në probleme tiroide.

Çdo prodhim të detit – Ju duhet të konsumoni rregullisht algat dhe frutat e tjera të detit pasi ato janë burimi kryesor i jodit dhe janë jashtëzakonisht të larta në lëndë ushqyese.

Vaji i kokosit – Ky vaj nuk ndërhyn në shndërrimin e T4 në T3 si vajra të tjera, kështu që duhet ta përdorni për gatim. Ajo do të stimulojë humbjen e peshës, do të përmirësojë metabolizmin tuaj dhe gjithashtu do të mbështesë shëndetin tuaj imunitar, i cili është jashtëzakonisht i rëndësishëm në rastin e gjëndjes tiroide. Ju duhet të konsumoni të paktën një lugë gjelle në ditë.

Shmangni glutenin – Gluten mund të rezultojë në një përgjigje autoimune në disa njerëz dhe besohet të çojë në tiroiditin e Hashimotos, një sëmundje autoimune e zakonshme.

Pirja e Lëngut te kockave çdo dite – Ky eliksir i shëndetshëm do të nxisë sistemin imunitar, dhe shëron dhe vulos mukozën e zorrëve, të cilat janë jetike për një shëndet të përmirësuar tiroide. Prandaj, konsumioni këtë supë çdo ditë.

Sidomos nëse ky problem është për shkak të traums, depre sionit të rëndë, lajmeve shumë shqetë suese, ose stresit të vazhdueshëm, duhet të provoni disa teknika relaksimi, si yoga, meditim apo taichi.

Për më tepër, ju nuk duhet të konsumoni gjalpë dhe kikirikë, pasi ato përmbajnë goitrogens.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *