Categories
Këshilla Lajme

Keni ulje të sheqerit në gjak? Përdorni qepën në këtë mënyrë

Ekspertët thonë se nivelet e sheqerit në gjak konsiderohen normale kur ato janë më pak se 100 mg/dl kur njeriu nuk ka ngrënë për të paktën 8 orë. Pas ushqyerjes këto nivele duhet të qëndrojnë tek më poshtë se 140 mg/dl.

Gjatë ditës, nivelet e sheqerit ulen sidomos përpara vakteve duke arritur në 60, 70 dhe 90 mg/dl.

Ekspertët rekomandojnë përfshirjen e rregullt të qepëve në regjimin tuaaj ushqimor.

Sipas agroweb.org, ato mund t’i përfshini në sallata, gatime me ose t’i kavërdisni lehtë dhe t’i përfshini në salca të ndryshme.

Shoqata Amerikane e Diabetit rekomandon ngrënien e tre deri në pesë racione me perime pa niseshte në ditë.

Megjithatë, në rastin e qepëve nuk duhet ta teproni shumë sepse gjithësesi qepët rrisin nivelin e karbohidrateve. Për shembull, dy filxhanë çaji me qepë të grirë ofrojnë 20 gramë karbohidrate.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *