Categories
Këshilla

Pak e dinit: Ky është fruti që pastron trupin dhe ndihmon në metabolizmin tuaj

Përveç përdorimit në kuzhinë për përgatitjen e ëmbëlsirave të ndryshme, nektarina renditet edhe si një frut kurues. Në mjekësi përdoren pasi janë të pasura me shumë vlera ushqyese. Frutat e nektarinës përdoren të freskëta ose të thata, si dhe të përpunuara në trajtë kompostoje, reçeli dhe lëngu.

Ajo përmban rreth 14 për qind sheqerna, acide organike, albumina, pektinë, kripëra minerale, si: kalium, fosfor, kalcium, vitamina të ndryshme si provitamina A, vitaminë B1, B2, PP, C etj. Në frutat e thata sasia e sheqerit arrin deri në 60 për qind.

Ato janë të shijshme, aromatike dhe pëlqehen nga të gjithë. Ato luajnë një rol të rëndësishëm në pastrimin e gjakut. Përdoren me efekt edhe në rastet e bllokimit të zërit.

Nektarinat janë ushqim i çmueshëm për ata që vuajnë nga sĕmundjĕt e mëlçisë. Ndërsa bërthamat e nektarinës përdoren kundër dhĩmbjĕs së kokës. Për këtë qëllim ato hahen me mjaltë për t’u tretur më lehtë.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *