Categories
Këshilla Shëndeti

A është i sigurt gatimi me letër alumini?

Sipas hulumtimit, disa prej letrave të aluminit të përdorura në gatim, pjekje të ushqimit, mund të paraqesin probleme shëndetësore me kalimin e kohës. Shkencëtarët kanë shikuar në rre.zik të mundshëm që mund të ketë mbi ekspozimi i aluminit në shëndetin e njerëzve për vite me rradhë.

Për shembull, studiuesit kanë gjetur përqendrime të larta të aluminit në indet e trurit të pacientëve me sëmundjen e Alzheimerit.

Studimet kanë zbuluar gjithashtu se marrja e lartë e aluminit mund të lidhet me një ulje të ritmit të rritjes së qelizave njerëzore dhe mund të jetë potencialisht i dëm.shëm për pacientët me sëmundje të kockave ose dëm.time të veshkave.

Kjo varet nga ushqimi dhe temperatura. Hulumtimet kanë zbuluar përgjithësisht se disa faktorë e bëjnë aluminin më shumë të ngjarë të depërtojë në ushqimin tuaj.

Një nga këto është temperatura: sa më e lartë të jetë temperatura në të cilën gatuani, aq më i favorshëm është ambienti që alumini të hyjë në ushqimin tuaj.

Aciditeti i ushqimit është një tjetër faktor kryesor. Sipas Amber Adams, themelues i Kitchens Ready, nese jeni duke gatuar ushqime acidike si domate ose marinata me bazë uthull, kjo mund të prishë fletën dhe të nxjerrë edhe më shumë alumin në ushqimin tuaj.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *