Categories
Lajme

Arsyet se pse ju bien flokët, mësojini dhe shmangini këto hapat!

Histori familjare (trashëgimia). Shkaku më i zakonshëm i rënies së flokëve është një gjendje e trashëgueshme që ndodh me plakjen. Kjo gjendje quhet alopecia androgjene, tullacia e modelit mashkullor dhe tullacia e modelit femëror.

Ndryshimet hormonale dhe kushtet mjekësore. Një sërë kushtesh mund të shkaktojnë humbje të përhershme ose të përkohshme të flokëve, duke përfshirë ndryshime hormonale për shkak të shtatzënisë, lindjes, menopauzës dhe problemeve të tiroides.

Medikamente dhe suplemente. Humbja e flokëve mund të jetë një efekt anësor i barnave të caktuara, të tilla si ato që përdoren për kancer, artrit, depresion, probleme të zemrës, përdhes dhe presion të lartë të gjakut.

Terapia rrezatuese – Flokët mund të mos rriten përsëri si më parë. Një ngjarje shumë stresuese. Shumë njerëz përjetojnë një rrallim të përgjithshëm të flokëve disa muaj pas një goditje fizike ose emocionale. Ky lloj i rënies së flokëve është i përkohshëm.

Stilet e flokëve dhe trajtimet. Modelimi i tepërt i flokëve ose modelet e flokëve që tërheqin flokët tuaj të ngushtë, të tilla si bishtaleca ose bërthama, mund të shkaktojnë një lloj humbje të flokëve të quajtur alopecia tërheqëse. Trajtimet e flokëve me vaj të nxehtë dhe të përhershme gjithashtu mund të shkaktojnë rënien e flokëve. Nëse ndodh dhëmbëza, humbja e flokëve mund të jetë e përhershme.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *