Categories
Këshilla

Mos iu ndani asnjë ditë, zbuloni të mirat e lëngut të mrekullueshëm të karrotës

Karrotat janë një nga mrekullitë e natyrës, ato janë të pasura me vitamina PP, B2, B6, C dhe E. Shumë hekur, kobaltin, bakër, Beta-karotin që e bën atë një prej mbrojtësit më të fort të imunitetit. Ai e forcon membranat mukoze në të gjithë organizmin, duke e mbrojtur atë nga hyrja e viruseve dhe e baktereve. Gjithashtu vepron si faktor të kopjimit të gjeneve në bërthamën e qelizave. Metabolizmi mund të stimulohet dhe aktivizohet vetëm nga karotina.

Lëngu i karotës ka gjithashtu shumë vitamën A. Ai stimulon sintezën e albuminit dhe inkurajon rritjen e organizmit. Prandaj është shumë i këshillueshëm për fëmijët e prapambetur në aspektin fizik dhe mendor.

Lëngu i karotës është gjithashtu burim i pazëvendësueshëm selenit. Seleni është mikroelementi më i rëndësishëm për të mbajtur funksionimin e shëndetshëm të imunitetit. Ai mbron qelizat nga proceset e liga.

Lëngu i karotës mund të përdoret së bashku me çdo lëng tjetër. Ja disa nga përfitimet më të rëndësisshme të lëngut të karotës:

Redukton radikalet e lira: lëngu i karrotës është i pasur me antioksidantë që zmbrapsin radikalet e lira të cilat shkatërrojnë qelizat e shëndetshme. Ul nivelin e kolesterolit të keq. Rrit imunitetin. Ju jep energji

Ndikon në shëndetin e mirë të dhëmbëve dhe kockave. Përmirësën traktin urinar. Përmirësën shëndetin e lëkurës. Përmirëson shëndetin e syve. Pastron mëlçinë. Ndikon në shërimin e plagëve. Rrit imunitetin tek fëmijët. Rrit kapacitetin e mbajtjes së oksigjenit. Siguron energji të menjëhershme

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *