Categories
Këshilla

10 rregullat e arta për t’u ushqyer në mënyrë të shëndetshme

Ju prezantojmë me 10 rregullat e arta për një ushqyerje të shëndetshme
Konsumim të një varieteti sa më të madh të ushqimeve, në llojshmëri dhe sasi të përshtatshme.
Konsumim të një dietë të bazuar në ushqime të ndryshme me origjinë më shumë bimore sesa shtazore

Konsumim i bukës, drithërave, orizit ose patateve disa herë në ditë
Konsumim të një varieti zarzavatesh e frutash disa herë gjatë ditës (së paku 400 gram në ditë)
Mbajtje nën kontroll të konsumit të yndyrave.
Përdorim të qumështit dhe nënprodukteve të tij që kanë sasi të pakta yndyre dhe kripërash

Zgjedhje të ushqimeve që janë me sasi të pakta të sheqerit industrial, i cili duhet përdorur me shumë kursim në pije dhe ëmbëlsira
Zgjedhja e një dietë me sasi të pakta kripe. Konsumi total i kripës nuk duhet të jetë më shumë se një lugë e vogël çaji (6 gram në ditë, duke përfshirë këtu kripën në bukë dhe ushqimet e konservuara)
Përdorimi i kufizuar i alkoolit veçanërisht tek gratë
Përgatitje të ushqimeve në mënyrë të sigurtë dhe higjienikisht të pastër (ziejeni, piqeni apo gatuajeni në temperaturën e duhur)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *