Categories
Këshilla Shëndeti

Shpjegim i detajuar: Si ndryshon trupi yt kur qesh shumë

Sapo të qeshim, menjëherë fillojmë të ndihemi ndryshe dhe në një mënyrë të çuditshme, ndërsa fytyra dhe muskujt fillojnë të tkurren, është si diçka që ngjitet brenda mendjes sonë.

Të gjitha këto janë shenja që trupi ka filluar të marrë përfitime shëndetësore – madje edhe më shumë sesa mund të kuptoni.

Do të digj.ni më shumë kalori – Përpos aktiviteteve, dhe e qeshura do t’ju ndihmojë të humbni më shumë peshqë, ndoshta madje ta arrini qëllimin tuaj më shpejt. Ndërsa ju qeshni, muskujt e barkut fillojnë të zgjerohen dhe tkurren, gjë që është shumë e ngjashme me atë kur jeni duke ushtruar dhe stomaku juaj fillon të ndjehet i lënduar më pas.

Lehtëson stresin – E qeshura lehtëson stresin në çast. Rrahjet e zemrës gjithashtu rriten dhe më pas ulen. Kjo bën që të ndiheni më të relaksuar dhe nivelet e stresit do të jenë më të ulëta. E qeshura çliron kimikatet e ndjeshme që janë përgjegjëse për disponimin tonë. Kjo do të thotë që pas një të qeshure do të ndiheni mirë në përgjithësi.

Presioni i gjakut mund të ulet – E qeshura rrit rrjedhën e gjakut. Kjo mund t’ju mbrojë nga problemet dhe sulmet në zemër. Përveç kësaj, studimet kanë treguar se tek disa njerëz, e qeshura mund të ulë presionin e gjakut.

Do të merrni frymë më mirë – Frymëmarrjet e thella mund të na japin një sasi të mirë oksigjeni dhe një mënyrë interesante për ta bërë këtë është përmes së qeshurës. Kur qeshim, mushkëritë hapen dhe mund të marrin frymë më gjatë për të siguruar gjakun tonë me oksigjenin që i nevojitet.

Mund të lehtësojë dhimbjen – Nëse keni dhimbje, përpiquni të qeshni. E qeshura çliron qetësuesit natyral të trupit dhe mund të ndiheni më mirë më pas.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *