Categories
Dieta

Dieta speciale me shalqi për një stomak të rrafshtë

Edhe pse më shumë se 90% e përbërjës së tij është ujë, personat me mbipeshë nuk do të duhej ta konsumonin në sasi të pakufizuar.

E parandalon hipertensionin. – Konsumimi i përditshëm i shalqirit ul shtypjen e gjakut. Dr. Arturo Figueros udhëheqës i studimeve ka shpjeguar se shalqiri ndihmon sidomos personat më shtypje paksa më të lartë, e që më pas ka gjasa të shëndrrohet në hipertension.

Menuja që pastron organizmin/ Dita e parë: Dreka: 100 gr mish gjedhi, 100 gr oriz të zier me sos domatësh, 1 pjesë shalqir. Darka: 50 gr djath, 1 pjesë buke e thekur.

Dita e dytë: Dreka: buke të thekur, 50 gr gjoks pule të zier, 1 pjese shalqi. Darka: 100 gr peshku nga zgara, 1 pjesë buke e thekur, sallatë sezonale.

Dita e tretë: Dreka: 30 gr spageti me djathë dhe domate, 1 pjesë shalqi. Darka: sallatë të përzier me domate, tranguj, speca, qepe dhe sallatë të gjelbër, 50 gr djathë të freskët, 1 pjesë shalqi.

Dita e katërt: Dreka: 1 pjatë supe me perime, 1 pjesë bukë të thekur, 50 gr mish pule të zier, 1 pjesë shalqi. Darka: 2 patate të ferguara, sallate sezonale, 1 pjesë shalqi.

Dita e pestë: Dreka : 50 gr mish të zier gjedhi me kërpurdha, 1 pjesë buke e thekur, 1 pjesë shaqi. Darka: 50 gr djathe të freskët. 2 pjesë bukë të thekur, 1 pjesë shalqi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *