Categories
Këshilla

Tre ushqime për të trajtuar urthin, do të gjeni menjëherë zgjidhje

Urthi është një ndjesi karakteristike e djegi es që ndodh në gjoks kur acidet e stomakut lëvizin lart drejt ezofagut.

Një nga hapat më të rëndësishëm në trajtimin e urthit, qoftë i përsëritur apo i shpeshtë, është ushqimi i duhur.

Shihni më poshtë disa nga ushqimet që trajtojnë urthin:

Kopër – Përmirëson funksionin e stomakut dhe lehtëson tretjen, duke parandaluar zbaticën e acidit në ezofag.

Pule & gjel deti – Shpendët, mundësisht të pjekur në skarë dhe jo të skuqur dhe natyrisht pa lëkurën e tyre, janë të butë në stomak dhe ndihmojnë në parandalimin dhe trajtimin e urthit.

Brokoli – Shumë perime jeshile, të tilla si brokoli, shpargu dhe lulelakra, janë të mira për njerëzit me sëmun-dje të zbaticës gastroesophageal pasi kanë nivele të ulëta të aciditetit.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *