Categories
Lajme

Rastet kur nuk duhet të konsumoni kafe për të ruajtur shëndetin

Kafja është një nga pijet më popullore të kohërave moderne. Të kthesh filxhanin e kafes në mëngjes tashmë është një tradtitë universale në të gjithë botën.

Rreth 65% e kësaj pije konsumohet në mëngjes për shkak të efektit stimulues që ka për trupin. Megjithatë ekspertët rekomandojnë momente të ndryshme të ditës për ta konsumuar kafen për të gjithë ata që dëshirojnë të humbasin në peshë, të kenë një gjumë më të qetë dhe të ruajnë të gjithë organizmin.

Kafja pasdite – Në çdo moment pas prën 12 të drekës mund të themi se keni hyrë në mesditë pasdite. Konsumimi i kafes pas kësaj ore mund të ndikojë në mënyrë se si filini gjatë mbrëmjes. Mundohuni t’i kufizoni kafet tuaja në periudhën e mengjesit në mënyrë që të ruani një regjim të shëndetshëm të të fjeturit.

Më shumë se dy kafe? – Me siguri të gjithë ju që e dashuroni këtë pije ju ka ndodhur të konsumoni më shumë se 2 filxhanë në ditë. Kjo madje ndodh shpesh, por nuk është aspak e shëndetëshme. Nëse kaloni 3 kafe në ditë, kjo mund të sjellë pasoja për trupin ku i pari do të jetë dehidratimi.

Kafe pa ngrënë – Zgjoheni në mëngjes dhe gjithçka që doni është një kafe aromatike dhe e fortë. Por ekspertët i thonë jo kafes pa ngrënë, pasi mund të rrisë nivelet e acidtietit në stomak dhe të shkaktojë probleme me tretjen. Një ndihmë për stomakun do të ishte të pinit kafe me qumësht, pasi ul nivelet e aciditetit të pijes.

Kafja dhe kolesteroli i lartë – Nëse vuani nga kolesteroli i lartë. është mirë ta evitoni kafen. Gjithsesi, për të mos e hequr tërësisht nga lista juaj e pijeve të preferuara, konsumojeni të filtruar.

Kafe çdo ditë – Siç përmendëm edhe më lart, kafja është zakoni i përditshëm i shumë njerëzve. Ekspertët rekomandojë që të jeni të moderuar me konsumin e kafes, pasi nivelet e stimulimit në këtë pije mun të prishin balancën natyrale të energjisë.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *