Categories
Lajme

Hipertensioni, hapat për ta shmangur dhe mbajtur nën kontroll

Ndryshimet në stilin e jetesës sjellin uljen e presionit të gjákût. Në qoftë se ka një gjendje që ju mund ta ndryshoni pa pirë asnjë îláç apo tabletë, ajo është presioni i lartë i gjákut apo hîpertensionî.

Kini parasysh: bini nga pesha dhe ndryshoni dietën tuaj. Ç’do të thotë të ndryshosh dietën? Konsum sa më i ulët i kripës. Sa më shumë fruta, perime e zarzavate.

Konsumi i peshkut të paktën një herë në javë. Sa më pak pije të gazuara. E gjithë kjo duhet kombinuar me një jetë sa më aktive (Mos ngurroni të bëni ecejake. Janë gjithnjë të mira për ju).

Kjo është mënyra e duhur për t’u kujdesur si duhet për shëndetin tuaj dhe të mbani të gjitha parametrat në nivelin e duhur. Dieta ushqimore mbetet shumë e rëndësishme, prandaj mos e neglizhoni kurrë.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *