Categories
Lajme

Po bën një gabim! Kurrë mos e vendos qumështin në derën e frigoriferit

Temperatura në frigorifer mund të jetë e paqëndrueshme me kalimin e kohës, dhe gjithashtu ndryshon nga vendi në vend, gjë që ndikon në cilësinë dhe jetëgjatësinë e ushqimit tuaj.

Cili është vendi me ndryshimet më të mëdha të temperaturës? Dyert e frigoriferëve, dhe mund të shkaktojnë prishjen e ushqimeve, veçanërisht të qumështit, i cili zakonisht vendoset në derë.

Megjithëse kutia apo shishja e qumështit mund të përshtatet në mënyrë të përsosur në derën e frigoriferit, temperatura mund ta prishë ata para se ju ta konsumoni.

Bakteret potencialisht të dëmshme rriten në temperatura më të ngrohta. Sa më gjatë që qumështi të ekspozohet në nxehtësinë e kuzhinës, aq më shpejt bakteret do të rriten në lëndën e tij.

Prandaj, qumështi nuk duhet të ruhet kurrë në derën e frigoriferit, por duhet të mbahet në pjesën e pasme, në një raft afër mesit ose në fund.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *