Categories
Lajme

Arrat ndihmojnë për diabetin te femrat, lexoni studimin e rëndësishëm

Diabeti i tipit dy është shpesh shkaktar i sémundjévé të tjera që kanë të bëjnë me véshkat, zemrén apo shikimin. Një studim i kohëve të fundit sugjeron se femrat që konsumojnë çdo ditë 30 gramë arra, kanë 30 për qind më pak gjasa për t’u prekur nga arra hadiabeti.

Përveç atij që njihet si kolesteroli i mirë, arrat përmbajnë edhe vitamina të shumta, minerale dhe fibra. Studimi i kryer nga specialistët e Universitetit të Harvardit në Boston analizoi të dhënat e 83 mijë grave të moshave nga 34 deri në 59 vjeç.

Nga analizimi i të dhënave të mbledhura doli se arrat dhe vaji i kikirikut ulin rrezikun e prekjes nga diabeti i trupit 2. Studimi ka rrëzuar edhe një mit tjetër, që ka të bëjë me kalorazhin e frutave të thata.

Sipas ekspertëve, arrat, bajamet dhe lajthitë nuk luajnë asnjë rol në rritjen e peshës trupore, siç mendohej deri më sot. Ata janë shumë të mira dhe kanë një rol të mirë në organizimin tonë.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *