Categories
Shëndeti

Çfarë ndodh me trupin nëse konsumoni dy banane të pjekura shumë-shumë

Sipas Laura Flores, një nutricioniste me bazë në San Diego përmes LiveScience, bananet e pjekura shumë janë të mira për shëndetin. Ato zvogëlojnë enjtjen, mbrojnë nga zhvillimi i dia.betit Tipi 2, ndihmojnë në humbjen e peshës, forcojnë sistemin nervor dhe ndihmojnë në prodhimin e qelizave të bardha të gja kut.

Të gjitha këto ndodhin për shkak të nivelit të lartë të vitaminës B6 që përmbajnë bananet në përgjithësi.

Ju me siguri që e dini se bananet jeshile ofrojnë disa përfitime për shëndetin tonë, por ekspertët kanë vërtetuar se ato që janë më të pjekura, janë më të mira dhe më me shumë benefite.

Nëse hani dy banane të pjekura shumë, brenda një dite, do të keni këto përfitime: rregullimin e nivelit të sheqerit në gjak, nuk shtoni kile të tepërta, mund të përjetoni një rritje të performancës dhe mund të ulni rrė.zikun e proble.mėve të zemrës.

Sigurisht, dilema vazhdon, sepse studimet do të vijojnë, por po flasim për një studim të fundit fare.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *