Categories
Lajme

KËSHILLA: Pesë ushqimet që ju ndihmojnë të forconi muskujt tuaj

Ushqimet e pasura me proteina janë të rëndësishme për të gjithë ata që merren me sport dhe veçanërisht për ata që duan të kenë muskuj të fortë dhe me forma. Më poshtë po ju prezantojmë 5 ushqimet që janë baza proteinash dhe jo të gjithë i konsumojnë. E mira e tyre është se vijnë direkt nga nëna natyrë dhe nuk janë të përpunuar.

Shalqi– Konsumi i një fete shalqiri para aktivitetit fizik ndihmon në përmirësimin e performancës dhe redukton dhimbjet e pas ushqyerjes.
Papaja– Përmban një enzimë e cila ndihmon organizmin të absorbojë proteinat e nevojshme për fibrat e muskujve.

Bizelet– Proteinat që përmbajnë bizelet janë jetësore për muskujt, duke u bërë burim energjie.
Kos pa yndyrë– Përmban caseinë që është një proteinë e cila asimilohet shumë ngadalë nga trupi, duke lejuar që muskujt të jenë të fuqishëm edhe në momente pushimi.

Kripa– Nëse e përdorni në masën e duhur dhe nuk e teproni me dozat, kripa favorizon transportin e flavinoideve në muskuj, i cili është një proces esencial në fazën e fuqizimit. Mos e teproni sepse ka dhe efekte të tjera anësore që ndikojnë jo mirë në organizëm.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *