Categories
Këshilla

Nëse je shumë i lodhur në punë, këto vitamina ju ndryshojnë jetën

Nëse ndiheni të rraskapitur, trupi juaj mund të mos kenë vitaminat e nevojshme për të qëndruar të freskët dhe vigjilentë. Këto janë vitaminat që mund t’ju duhen, sipas një studimi të fundit.

Po i listojmë më poshtë.

Hekur – Shumica e njerëzve me anemi të lehtë me mungesë hekuri mund të mos shfaqin ndonjë simptomë, por ata që kanë simptoma kanë tendencë të përjetojnë lodhje. Mungesa e hekurit është veçanërisht e mundshme në gratë që përjetojnë gj.akderdhje të rëndë gjatë menstruacioneve.

Magnez – Nivelet e ulëta të magnezit mund të ndikojnë në cilësinë tonë të gjumit. Hani arra, fasule, drithëra dhe perime me gjethe.

Ac. yndyrore omega-3 – Kjo është një lloj yndyre që nuk doni ta shkurtoni. Një studim i botuar në Neuro Endocrinology Letters zbuloi se mungesat e omega-3 ishin të zakonshme në pacientët me sindromën e lodhjes kronike.

Kalium – Trajnerët shpesh sjellin banane dhe feta portokalli tek atletët për shërim pas stërvitjes, dhe për një arsye të mirë. Kaliumi në ato fruta ndihmon në rikuperimin e muskujve. Një mungesë kaliumi mund të ndikojë në qelizat nervore në muskuj, duke rezultuar në lodhje, ngërçe dhe dobësi.

Vitamina D – Ka një korrelacionin midis vitaminës D të ulët dhe lodhjes. Sidoqoftë, nëse koha është gri, përsëri mund të gjeni burime të Vitaminës D përveç diellit, në ushqime si salomin, ton i konservuar apo të verdhat e vezëve.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *