Categories
Këshilla

Bamjet ndikojnë në 3 lloje kàncéri, vetitë kurative të tyre

Shumë pak persona e dinë se bamjet kanë veti kuruese për shumë sémundjé si për ato réspiratore, sistemin urinar, diabetin, hipérténsionin, dhe kjo sidomos për moshat e treta.

Në bazë të statistikave botërore, bamja hyn tek ushqimet më të refuzuara sipas raportimeve të preferencave ushqimore dhe ja disa arsye përse bamjet duket të jenë pjesë e pandarë e dietës suaj.

Të dhënt mjeksore tregojnë se bamjet lûftojné deri në tre lloje kàncéri, atë të gjirit, të prostatés dhe të lëkurës, gjithashtu ndihmojnë në përmirësimin e nivelit të kolesterolit në aparatin tretës.

Ndihmojnë në trajtimin e diabetit duke ndikuar në përthithjen e sheqerit nga aparati tretës, përmirëson rregullsinë e aparatit tretës në sajë të përmbajtjes së lartë të fibrave, ushqejnë mikroflorën e aparatit tretës duke përforcuar kështu imunitetin tuaj si dhë janë një ushqyes përfekt me vitaminë C për lëkurën.

Gjithashtu renditen si një ushqim të përsosur për gratë shtatzëna pasi janë të pasura me folate dhe vitaminën B-6. Bamjet për disa persona nuk janë aspak të shijshme, por janë shumë të nevojshme.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *