Categories
Këshilla Shëndeti

Lëkura e limonit është mrekulli, ka ende shumë gjëra që nuk dini për të

Limonët janë fruta agrumesh me lëng, të shijshëm dhe të shëndetshëm. Zakonisht njerëzit konsumojnë mishin ose lëngun e këtij fruti të mrekullueshëm dhe mendojnë se dinë gjithçka për përfitimet shëruese të limonit. Sidoqoftë, ndoshta nuk e dini që lëkura e limonit është gjithashtu e dobishme për shëndetin tuaj.

Ka shumë më shumë substanca biologjikisht aktive në lëvozhgën e limonit sesa në mishi e saj, të cilat janë të mira për shëndetin. Lëvorja e limonit përmban yndyrna të pangopura, fibra, vitamina (përfshirë acidin folik), minerale (kalium, kalcium, magnez, hekur) dhe flavonoide. Për më tepër, nuk përmban kolesterol.

Një numër i madh i substancave të dobishme i lejon njerëzit të përdorin lëvoren e limonit në ushqyerje, ilaçe dhe kozmetologji. Prandaj, para se të mendoni, “Kjo është vetëm një lëvore limoni!” vazhdoni të lexoni për të zbuluar përfitimet e tij.

Në lëvoren e limonit ka bioflavonoide, antioksidantë të fortë. Një nga përfitimet e zakonshme të lëvores së limonit është se ajo mund të përmirësojë imunitetin dhe kështu të ulë rrezikun e infeksioneve.

Lëkura e limonit përmban 5-10 herë më shumë vitamina se lëngu i limonit. Kështu, përdorimi i saj ndihmon në parandalimin e infek.sioneve. Antioksidantët e pranishëm në lëvoren e limonit mund të nxjerrin jashtë toksinat e dëm.shme dhe radikalet e lira nga trupi, duke përmirësuar kështu imunitetin tuaj.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *