Categories
Këshilla

Mësimi i rëndësishëm, ushqimet që parandalojnë problémét me prostatën

Disa ushqimet të mira për prostatën janë: Lëngjet – Pini shumë ujë. kushdo me prostatë duhet të pijë shumë ujë apo lëngje, ndërkohë që duhet të reduktojnë në maksimum alkóólin. Gjithashtu, kafeina dhe Domate dhe brokolibirra duhet të përdoren në sasi të vogla.

Perimet – Perimet si brokoli, lakra apo lulelakra janë shumë të mira për të qenë mbrojtëse. Janë edhe më pozitive për faktin që kanë shumë antioksidantë.

Domatja dhe shalqiri – Një studim i kryer tek 47 mijë persona tregoi që përdorimi i shalqirit dhe domates reduktoi 35 për qind rrezikun e shfaqjes së káncérit të próstatës. Përdorimi i salcës së domates (burim kryesor i kësaj substance) shoqërohet me reduktimin shumë të madh të rrézikút për CaP.

Silazhi – Të dhënat e para klinike sugjerojnë që seleniumi që gjendet në silazhin e freskët, ul rrézikun për t’u prekur nga káncérit të próstatës. Ka rol antioksidant të padiskutueshëm.

Vitamina E – Vitamina E ul rrézikun për t’u prekur nga kjo sémundjé në 32 për qind, në krahasim me ata që nuk e marrin (ushqime që përmbajnë vitaminë E janë sallata jeshile, spinaqi, lakrat e ndryshme, arrat, mëlçitë, qumështi, gjiza, mishi, veza, rrushi, bajamet etj.)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *