Categories
Lajme

Një mollë në ditë mban larg doktorin! Zbuloni vetitë fantastike të tyre

Thuhet se ”Një mollë në ditë mban doktorin larg” A e dini përse? 1-Molla përmban vitamina C. Vitamina C ndihmon sistemin tuaj imunitar ne menyre te shkelqyer. Shumë njerëz në dietën e te cileve mungon vitamina C, kanë shërim të ngadalte, vriten lehtë dhe kanë gjàkdérdhjé nga mishrat e dhémbéve.

2-Parandalon prishjen e dhëmbëve. Prishja e dhëmbëve është një inféksion që dëmton rëndë strukturën e dhëmbëve tuaj, e shkaktuar kryesisht për shkak të baktereve. Lëngu i mollës ka veti që mund të vràsîn deri në 80% e baktereve. Pra, një mollë në ditë mban edhe dentistin larg!

3-Ka sasi të ulëta kalorish. Një mollë me madhësi të rregullt ka rreth 70-100 kalori.
4-Përmban fenole, të cilat kanë një efekt të dyfishtë në kolesterol. Reduktojnë kolesterolin e keq dhe rrisin kolesterolin e mirë.

5-Parandalon sémundjét e zemrës. Arsyeja që molla mund të parandalojë sémundjét koronare të zemrés dhe ato kardiovaskulare është për shkak se ato janë të pasura në flavonoide. Flavonoidet janë të njohura edhe për efektet e tyre antioksiduese.

6-Mbron trurin tuaj nga sémundjé të ndryshme. Molla ka substanca të quajtur fitonutrient, dhe këto fitonutrient parandalojnë sémundjét neurodegjenerative si alcajmeri dhe parkinsoni.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *