Categories
Këshilla

Dieta e përsosur për të mbrojtur zemrën, zbatojeni me rigorizitet

Asnjë ushqim apo infuzion nuk mund të shërojë ínfarktín kárdiák. Por është po aq e vërtetë se një ushqyerje e shëndetshme që në fëmijëri bën që të ulet mundësia e sëmundjeve kardiovaskulare në moshat e rritura.

Dieta mesdhetare është e përsorur për të mbrojtur zemrën tonë duke i kushtuar kujdes të veçnatë: peshkut të detit(i pasur ne Omega 3, acidet mbrojtëse të zemrës), domateve të freskëta, limonëve, grurit, vajit të ullirit, lëpjetës, hudhrës dhe kripës.

Përdorimi i hudhrës, qepës, preshit, shumë të pasura me antibiotikë natyralë, është veçanërisht i rëndësishëm tek personat me rrézík kardiak.

Në fakt është vrenjtur se ínfarktí kardiak godét koronat të démtuara në rastet e sémundjévé si bajamet, stomatiti apo patologji të tjera inflamatore, mikrobet e zakonshme patogjenë hyjnë në qarkullim duke góditur arteriet e démtuara. Në këto raste hudhra dhe qepa me “pushtetin” e tyre të madh dezinfektues arrijnë të parandalojnë ínfeksíonin e pllakës koronare.

Parandalimi më i mirë që mund ti bëhet sémundjéve kardiake është një aktivitet fizik i rregullt(janë të mjaftueshme njëzet minuta shëtitje në ditë) dhe eliminimi tërësor i duhanit.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *