Categories
Këshilla

Hudhra kundër ínfeksíonít dhe kolesterolit, mësoni si ta përdorni

Hudhra është vlerësuar për rreth 5000 vjet për efektet e saj në uljen e kólesterólit në gják. Pranohet gjërësisht tashmë, se hudhra ul rrézíkun e ínfarktít në pacientët që vuajnë nga zemra, është gjithashtu dhe një simulant i sistemit imunitar (mbrojtës) të trupit dhe antíbiotík.

Aroma e rëndë e hudhrës ka në përmbajtjen e saj sulfure, të cilët i dedikohen pjesës më të madhe të efekteve mjekësore të hudhrës.
Përbërësit: Vajra esenciale me përmbajtje të sulfurëve (allicine, alliin, ajoene) enzima, vitaminat e grupit B, minerale dhe flavonoide.

Veprimi: Antibiotik, ekspetorant (ndihmon në nxjerrjen e gëlbazave), ul tensionin e gjákun, hollon gjákun, përmirëon kolesterolin, ul sheqerin në gják, o\i dhe vepron kundër parazitëve.

Pjesët që përdoren: Thelpinjtë e saj konsumohen gjërësisht në rastet e infeksioneve sidomos të rrugëve të frymëmarrjes dhe, sidomos në mykun e zorrëve dhe në lëkurë. Hudhra është një ilaç i mirë për problemet e zemrës dhe të enëve të gjákut në saj të uljes së nivelit të koleterolit, arteriosklerozës dhe rrezíkut të trompozës.

Hudhra ul tensionin e lartë të gjáku, ndihmon në zgjerimin e enëve të gjakut periferik. Ajo gjithashtu ul nivelin e sheqerit në gják dhe në këtë mënyrë mund të përdoret në rastet me diabet dhe vepron si parandalues i káncérit. Duke e përdorur hudhrën të freskët mbi lëkurë shërojnë aknet dhe puçrat e ndryshme.

Si përdoret: Në dietë, përdorimi i rregullt i tyre ul rískun e sémundjévé të zemrës, ul nivelin e kolesterolit në gják dhe diábetin e sheqerit. Në rastet kur i sémuri ka probleme të tretjes dhe në raste të gastroenteriteve, disenterisë, krimbave e parazitëve, atëherë, mund ta përdorin pa problem lëngun e saj.

Pihet për të parandaluar arteriosklerozën, ínfeksíonet dhe problemet e tretjes. Në qoftë se i lëmë në ujë ose në qumësht gjatë natës për t’i irë në mëngjes janë shumë të mira kundër parazitëve. Kapsula dhe perla janë ju forma praktike për të hequr problemin e aromave të rënda si dhe për të marrë efektin e duhur.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *