Categories
Lajme

Lakra e Brukselit, fantastike kundër káncérit!

Aftësitë detoksifikuese – Lakrat e Brukselit përmbajnë substanca që ndihmojnë veprimtarinë enzimatike për të detoksifikuar trupin nga përbërësit káncérogjén. Këto substanca quhen “glukosinolate” dhe ato janë të shumta dhe të disa llojeve në këtë lakër.

Aftësitë mbrojtëse për zemrën – Këto aftësi mbështeten në veprimtarinë e fuqishme anti-inflamatoré të lakrës së Brukselit. Inflámácioni është i lidhur me një sërë problémésh shëndetësore dhe madje të rrézikshmé për jetën.

Sulforafanet që gjenden te lakra kanë gjithashtu efekt mbrojtës për enët e gjákut. Për më tepër, konsumi i shpeshtë i tyre ndihmon në uljen e kolesterolit në gják duke ruajtur énët e gjákut nga bllokimé të rrézikshmé për trurin dhe zemrén.

Aftësi kurative për aparatin tretës – Jo vetëm përmbajtja e lartë në fibra e lakrës së Brukselit, por edhe përmbajtja në glukorafan është ushqyese për qelizat e stomakut dhe e mbron ndjeshëm kundér baktérit që shkákton ulcerën – helikobáktérit.

E pasur në vitaminë K, përgjegjëse për koagulimin e gjákut dhe shëndetin e kockave. Vitamina K gjendet me shumicë te lakra e Brukselit. Mungesa e saj shkakton hémorragji të pakontrollueshme, kalcifikim të arterieve dhe indeve të buta dhe dobësim të kockave! Ju mund ta gatuani duke e zier vetëm pak minuta dhe e marinoni me lëng limoni dhe vaj ulliri!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *