Categories
Shëndeti

Pesë hapa për një jetë të shëndetshme, sa prej tyre bëni?

1.Jepini trupit tuaj një furnizim të madh, të vazhdueshëm, me të gjitha lëndët ushqyese që ai ka nevojë për të qëndruar i pastër dhe i shëndetshëm dhe prostata e fortë;

2.Përdorni një dietë të bazuar në fruta dhe perime të freskëta, të pagatuara;
3.Përdorni parimet shkencore të kombinimit të ushqimit për të siguruar që lëndët ushqimore që ju hani të treten në mënyrë të mjaftueshme dhe të ruhet pehashi qelizor dhe pastërtia e trupit;

4.Pini tetë ose më shumë gota me ujë të pastër çdo ditë-por mos pini ujë gjatë vakteve. Lëngjet nuk duhet të merren me vaktet, ose për 30 minuta para ose pas tyre, pasi hollojnë enzimat tretëse, duke stresuar në këtë mënyrë sistemin tretës;

5.Dëgjojeni me kujdes trupin tuaj. Kushtojini vëmendje mënyrës se si ndiheni fizikisht dhe emocionalisht, për të përcaktuar nëse ushqime specifie ju bëjnë të ndiheni të fuqishëm ose të dobët. Mbani mend, ushqimet që ju ekuilibrojnë juve mund të më çekuilibrojnë mua. Shumë njerëz ndryshojnë direktivat e përgjithshme për të përshtatur dietën e tyre ndaj nevojave të trupit.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *