Categories
Dieta

Dieta e orizit, si të humbisni 9 kilogramë për vetëm 1 muaj

E krijuar në vitin 1939, dieta e orizit ka pasur shumë raste suksesi, pasi lidhet me një regjim dízintoksíkues, i cili pavarësisht emrit, ka të bëjë vetëm me konsumin e orizit, por edhe të produkteve të tjera ushqimore. Kjo dietë ju ndihmon për kaloritë, shqerenat dhe proteinat, pa u ndier të uritur dhe të pangopur.

Është një dietë jo shumë e vështirë për tu mbajtur, por rezultatet janë shumë premtuese. Nëse nuk keni mbajtur kurrë një dietë më parë, nëpërmjet dietës së orizit mund të humbisni deri në 9 kilogramë vetëm gjatë muajit të parë.

Regjimi ditor i kësaj diete përfshin fruta, perime, drithëra integrale, bishtajore dhe pak sallatë me proteina. Çdo ditë merret sasia e nevojshme e të gjithë elementëve që i nevojiten organizmit.

Dieta ka tre faza. E para, e cila është edhe më e vështira, parashikon díegíen e 800 kalorive në ditë, të cilat rriten deri në 1200 në fazën pasardhëse. Alkolí është tërësisht i ndaluar gjatë dietës.

Mëngjesi – Një fetë bukë (ose 30 gramë oriz), qumësht dhe fruta. Dreka – Tre perime, një frut dhe tre porcione oriz. Darka – Është njësoj si dreka.

Nëse krahas dietës praktikoni edhe sport apo shkoni në palestër, lejohet që të rrisni sasinë e ushqimit të konsumuar, në mënyrë që të keni energji dhe të mos ndiheni të pafuqishëm.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *