Categories
Lajme

Boronicat na mbrojnë nga shumë sémundjé

Boronicat janë një frut shumë i pasur në antioksidantë të cilët i ofrojnë një mbrojtje në shumë aspekte organizmit tonë. Ato luajnë rol mbrojtës për:

Sistemin nervor, ku mbrojnë neuronet nga metalet e rénda dhe nga démtímí nga peroksidet. Forcojnë kujtesën dhe parandalojnë sémundjé si alzajmérí!

Shëndetin kardiovaskular, ku mbrojnë arteriet nga démtimét. Metabolizmin e sheqerit, duke parandaluar çrrégullimé të nivelit të tij në gják dhe diábétin.

Apárátin tretës, pasi shërbejnë si mburojë për qelizat e zorrëve kundër radikaleve të lira, duke parandaluar kënaqshëm káncérin e zorrës së trashë! Çaji i boronicës është gjithashtu shumë i mirë kundër inféksionévé në véshka.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *