Categories
Lajme

Ja si pijet e gazuara démtojné metabolizmin tonë!

Pijet e gazuara përmbajnë sheqer në sasi të mëdha. Vetëm një kanaçe e vogël përmban 12 lugë sheqer. Kaloritë e 12 lugëve sheqer janë të barabarta me pije me gazkaloritë e një cope bakllava.

Me ndryshimin e vetëm që bakllavaja të ngop, madje të vel, kurse kaloritë nga pijet e gazuara sensorët tanë të ngopjes nuk i njohin fare!

Këshillë: Zëvendësoni pijet e gazuara me çaj bimor ose thjesht me ujë natyral! A e dinit se pijet e gazuara e bëjnë trupin tonë të djegë më pak dhjam se normalisht?

Ato ndërhyjnë në monopate të metabolizmit duke penguar djégién e acideve lyrore nga depozitat e dhjamit dhe e bëjnë trupin të djégé sheqer në vend të dhjámit, gjë që nuk e ndihmon aspak trupin tonë!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *