Categories
Dieta Shëndeti

Ju tregoj supën që largon kolesterolin dhe parandalon sul.mẹt në zemër

Dihet se ka plot ushqime që duhet të konsumojmë për të qenë të shëndetshëm, por shpesh ushqehemi me ushqim jo edhe aq cilësor dhe me vlera ushqyese. Prandaj sot na lejoni të flasim për gjellën që shkatë.rron kolesterolin, shmang sulmín në zemër dhe siguron energji.

Për të përmirësuar shëndetin tonë në maksimum, ne duhet të hamë herë pas here një gjellë me thjerrëza, karrota dhe selino. Ju duhet ta gatuani me kujdes duke e mbajtur atë në sobë për tri orë.

Megjithëse mund të duket shumë, përfitimet shëndetësore janë me të vërtet të jashtëzakonshme. Gjithashtu mund të konsumohet ftohtë. Ajo para së gjithash është e dobishme për uljen e niveleve të kolesterolit, duke na ndihmuar kështu që të para ndalojmë sul.met në zemër dhe sëmu.ndjet kardio vaskulare.

Në fakt, mund të thuhet se kjo supë vepron si një filtër për gja kun, në sajë të fibrave që kanë një efekt pastrimi dhe ulin nivelet shumë të larta të kolesterolit. Për më tepër, pak a shumë me të njëjtin mekanizëm, kjo supë është e dobishme për kontrollin e niveleve të sheqerit dhe prandaj është e mirë për diabetikët.

Falë fibrave të saj përmirëson tretjen edhe në nivelin e zorrëve. Gjithashtu kjo supë është e dobishme për sigurimin e energjisë së re. Në të vërtetë është veçanërisht e rekomanduar për të gjitha ato gra që kanë ciklin menstrual, të cilët janë shtatzënë ose janë anemikë

Është treguar se kjo supë, në sajë të përbërësve të saj, është shumë më e shëndetshme se mishi i kuq dhe në të njëjtën kohë përmban nivele edhe më të larta të hekurit.

Gjithashtu përmban pak kalori dhe pak yndyra, kështu që është e përshtatshme për të gjithë, madje edhe për ata që po marrin dietë të ulët në kalori. Shkurtimisht, është e mirë, është shumë e mirë për shëndetin, prandaj pse të mos e konsumoni këtë gjellë?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *