Categories
Lajme

Mësoni të vërtetën për kikirikët, të mirat dhe të këqijat për organizmin

Kikirikët janë në të vërtetë fasule, por ato kanë yndyrë si frutat e thata, kanë proteina si farat dhe kanë antioksidantë si frutat!! Kikirikët janë shumë të preferuar nga të gjithë, pavarësisht se kanë goxha të këqija.

Të mirat: parandalojnë hèmorragjinè cerebrale dhe përmirësojnë shëndetin e zemrës, parandalojnë sèmundjèn e alzajmerit, kanë efekt mbrojtës kundër kancerit të zorrës së trashë. Parandalojnë formimin e gurëve në tëmth, parandalojnë plakjen, pasi janë të pasura në antioksidantë.

Të këqijat: E vetmja e keqe e kikirikëve është fakti se mund të shkaktojnë alergji të rrèzikshmè në disa persona, sidomos në vegjëli. Për këtë duhen tentuar me kujdes për herë të parë!

Shpeshherë kikirikët tregtohen me sasi të mëdha kripe. Kjo i bën të papërshtatshme për personat me tension të lartë, por i bën ideale për ata që vuajnë nga tensioni i ulët!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *