Categories
Lajme

Tri shenjat që dërgon trupi se po ushqeheni keq

Është një fakt që ushqimi i duhur është çelësi për një trup të shëndetshëm. Sidoqoftë, shpesh dhe varësisht nga aktivitetet e përditshme, nevojat tona ndryshojnë. Dhe kur nuk ushqehemi si duhet, shpesh rezultati është se nuk ndihemi mirë dhe trupi ynë tregon shenjat e veta, shkruan abcnews.al.

Humori i keq – Ndoshta nuk e keni menduar, por dieta e dobët mund të shkaktojë humor të keq, mungesë interesi për gjërat që në përgjithësi na pëlqejnë, konfuzion dhe humbje të kujtesës.

Lodhja – Nëse ndiheni të lodhur ndërsa flini mjaftueshëm, dieta mund të jetë arsyeja. Në fakt, mungesa e hekurit mund të çojë në anemi, që do të thotë që nuk keni mjaft qeliza të kuqe të gjakut për të mbajtur oksigjen dhe lëndë ushqyese në të gjithë trupin. Kjo lodhje mund të jetë gjithashtu një shenjë se nuk po hani mjaftueshëm proteina.

Ndryshimet e thonjve – Një shenjë tjetër e ushqyerjes së dobët janë kërpudhat e thonjve. Ata kanë të ngjarë të bëhen të hollë ose të brishtë, si dhe të marrin një formë të zbrazët.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *