Categories
Lajme

7 simptoma të menopauzës për të cilat pak femra dinë rreth tyre

Shumë gra besojnë se afshet e nxehta dhe mungesa e ciklit menstrual janë shenjat e vetme të një kalimi gradual në menopȃuzë. Epo, nuk është kështu! Ka simptoma të tjera që, megjithëse janë pak të njohura, meritojnë vëmendje.

Këtu janë disa shenja të rëndësishme të menopauzës, që ju ndoshta nuk keni dëgjuar per to:

Qimet në mjekër – Për shkak të ndryshimit në proporcionin e niveleve të androgjenit dhe estrogjenit, qime te padëshiruara mund të formohen në mjekër, buzën e sipërme ose në faqe.

Humbja e densitetit të kockave – Ajo ndodh për shkak të rënies së niveleve të estrogjenit në trup. Rreziku i osteo.porozës gjithashtu rritet.

Djersitja e trupit – Ulja e niveleve të estrogjenit në trup “ngatërron” hipotalamusin, i cili e çon trupin të djersitet më shumë për të ulur temperaturën e tij.

Mosmbajtja e urinës – Muskujt e pjesës së poshtme të legenit, tashmë të dobësuar në ndonjë pjesë, mund të shkaktojnë mosmbajtje të urinës.

Harresa – Ndryshimet hormonale që ndodhin në trup gjatë premen.opauzës mund të shkaktojnë probleme të pagjumësisë, stresit dhe mungesës së kujtesës.

Pagjumësia – Anķthí si rezultat i ndryshimeve hormonale mund të na bëjë të ndjehemi të ndryshuar dhe të na pengojnë të flemë siç duhet.

Probleme me shikimin – Hormonet rregullojnë funksione të ndryshme të trupit, përfshirë shikimi. Një ndryshim hormonal gjithashtu mund të ulë shikimin.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *