Categories
Këshilla Shëndeti

Këshillë miqësore: Pse nuk duhet të hani çokollatë para se të flini

Dakord, çokollata mund të jetë e preferuara e gjithsecilit prej nesh, por duhet gjithmonë kujdes. Sot do theksojmë se ka diçka që e injorojmë gjithmonë në rastin e tyre.

Sipas ekspertëve, duhet të shmangim konsumimin e saj para gjumit. Kjo ka një shpjegim: çokollata përmban kafeinë dhe sasia e saj ndryshon nga lloji i çokollatës.

Disa prej jush besoj e dinë se ka 9 miligramë kafeinë në një çokollatë qumështi, e cila barazohet me tre filxhanë kafe.

Në të njëjtën kohë, theksojnë se çokollata e zezë mund të shkaktojë edhe pagjumësi pasi përmban më shumë kafeinë. Përveç kafeinës, çokollata ka një përbërje tjetër që mund t’ju ​​mbajë zgjuar gjithë natën.

Bëhet fjalë për teobrominën, një substancë e ngjashme me kafeinën e gjendur tek kakao. Sidoqoftë, konsumimi i çokollatës në një kontekst të arsyeshëm ka shumë veti të dobishme për trupin.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *