Categories
Këshilla

Anashkalojini klishetë, mësoni si ndikon vërtetë limoni në trupin tonë!

Një mrekulli piktoreske, përveç asaj shëndetësore. Një nga piktorët më të mëdhenj të natyrës së qetë, Abraham Mignon, e ka pikturuar atë në tablo të mahnitshme.

Në Napoli çdo gotë uji serviret e shoqëruar me feta limoni. Ky zakon tipik, por inteligjent i Napolit e ka zanafillën që në kohërat kur ky qytet pûshtóhej nga kólera dhe mûrtaja. Në fakt, acidi citrik i limonit është një dezinfektues i vërtetë.

Pjesa më e madhe e limonëve janë riprodhues, çka do të thotë që limonët gjenden në çdo stinë. Është në fakt fruti i vetëm i cili mund të përdoret i freskët në të gjitha stinët e vitit. Lulet e limonit të mbledhura në një buqetë përhapin aromë fantastike e çlodhëse (përdoret nga japonezët).

Përdorimi: mundësisht kudo: në çaj, kafe, (shumë i mirë kundër dhimbjes së kokës), me peshk, mish, sallatë.
Ajo që duhet kthyer në zakon është shtrydhja e dy limonave në një litër ujë dhe pirja gjatë gjithë ditës. Avantazhet janë të shumëfishta, në rradhë të parë marim lëngje dheh vitaminën C, e cila na duhet gjatë ditës.

Shumë efikase është edhe valesa me lëkurë limoni, gjerësisht e njohur si çaj kanarine, e me veti terapeutike të jashtëzakonshme (shumë i thjeshtë për t’u përgatitur, lëkura limoni në ujë të nxehtë), shërben si tretës, pas darkës.

Përdorimi i lëngut të dy limonave në ditë ndikon te kolesteroli dhe trigliceridet. Flavonoidet (pigmenti i verdhë) të pranishëm në kërë agrum mbrojnë qarkullimin arteriovenoz.

738787473
no people, water, bottle, glass, lemon, lime, cucumber, vegetable, fruit, herbs, mint, drink, refreshment, freshness, healthy eating, liquid, slice, citrus fruit, food, raw food, organic, vegetarian, wooden, table, blue background, copy space, still life, overhead view, vertical, indoors, day

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *