Categories
Këshilla

Ju prezantojmë regjimin e duhur ushqimor për të hequr kilogramët e tepërt

Aciditeti i trupit mund të shkaktojë një sërë problémésh shëndetësore të cilat mund të shkatérrojné jetën e çdo qenie të gjallë. Aciditeti i trupit dhe obeziteti, disi nuk shkojnë bashkë me njëri-tjetrin. Mirëpo, ushqimi i duhur mund të zgjidhë shumë probleme shëndetësore.

Ndiqeni këtë regjim ushqimi gjatë katër javëve dhe do ta zgjidhni tepricën e kilogramëve, por edhe do ta çoni trupin tuaj në “regjimin e duhur të punës”:

Hani vetëm produkte të shëndetshme: lëngje perimesh, perime të freskëta, avokado, hikërr dhe mel, vezë pulash fshati, peshk të yndyrshëm.

Kombinoni drejt ushqimin – hani ndaras qull, proteina shtazore dhe pemë. Rrisni kohën midis vakteve. Ekzistojnë artikuj të cilat në mëngjes treten lehtë (pemë të pa ëmbëlsuara, perime të freskëta).
Me ushtrime, palestër, saunë pastroni trupin nga toksina nëpërmjet djersitjes.

Pini ujë në sasi të mëdha dhe shëtisni çdo ditë së paku gjashtë kilometra. Mos hani këto ushqime: sheqer, drithëra, bishtajore, pemë të ëmbla, arra dhe pemë të thara; mish; produkte pasterizuar qumështi; alkool.

Çdo ditë patjetër pini lëngje perimesh të freskëta me bimë erëzash, më së miri në lukth të zbrazët. Probiotikët, të cilët përfshijnë hudhrën, erëzat dhe vaj rigoni, janë të shkëlqyeshëm në lûftén kundër kërpudhave si edhe aciditetin e trupit.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *