Categories
Lajme

Mjafton një racion sardele dhe trupi juaj do të përfitojë 1001 të mira!

Sardelet janë plot me lëndë ushqyese të rëndësishme, gjë që i vendos ato në vendin e parë kur bëhet fjalë për ushqimin. Për shkak të përmbajtjes së lartë të acideve yndyrore omega-3, proteinave, vitaminës B12 dhe selenit, sardelet janë ndër rojet më të fuqishme të shëndetit. Nëse konsumohen rregullisht, ato mund të kontribuojnë në përmirësimin e të gjithë organizmit.

Ato janë të pasura me acide yndyrore Omega 3 – Sardelet janë një nga burimet më të mira natyrore të acideve yndyrore thelbësore omega-3 në botë. Ato përmbajnë gjithashtu EPA dhe DHA, dy lloje të acideve yndyrore thelbësore që trupi përdor për të zvogëluar inflamacionin, duke rezultuar në përmirësimin e shëndetit, funksionimin më të mirë të trurit dhe një rrezik më të ulët të sëmundjeve kronike.

Ruan shëndetin e kockave – Për shkak të sasisë së madhe të kalciumit, sardelet mund t’ju ndihmojnë të ruani shëndetin e kockave.

Ruan shëndetin e gjëndrës tiroide – Seleni dhe jodi janë në sinergji dhe janë përbërja themelore e sardeleve. Seleni është thelbësor për funksionimin e mirë të gjëndrës tiroide.

Siguron sasi të mjaftueshme të vitaminës B12 – Mungesa e vitaminës B12 mund të shkaktojë simptoma të tilla si dëmtimi nervor, funksioni mendor i dëmtuar, vështirësi në furnizimin e qelizave me oksigjen dhe lodhje kronike. Duke konsumuar rregullisht sardele, ju do të kompensoni mungesën e kësaj vitamine, e cila është thelbësore për funksionimin e duhur të të gjithë organizmit.

Kontrollon nivelet e sheqerit në gjak – Sardelet janë plot me yndyra dhe proteina të shëndetshme, të cilat veprojnë për të ngadalësuar thithjen e sheqerit në gjak. Kombinimi i ushqimeve me shumë proteina dhe yndyrë, të tilla si sardelet, me karbohidratet mund të ngadalësojë lirimin e glukozës (sheqerit) në qarkullimin e gjakut, duke ndihmuar në luhatjet e papritura të sheqerit.

Konsumimi i sardeleve është veçanërisht i rëndësishëm për njerëzit që kanë diabet, sindromë metabolike ose gjendje të tjera që lidhen me rezistencën e insulinës.

Përmirëson pamjen e lëkurës – Acidet yndyrore të sardeles luajnë një rol të madh në shëndetin e lëkurës. Ato lehtësojnë proceset inflamatore në lëkurë dhe i japin asaj një shkëlqim të shëndetshëm.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *