Categories
Shëndeti

Një banane dhe një gotë ujë – Çfarë fitojmë nëse e nisim ditën kështu

Dieta e njohur si “banania e mëngjesit” është tejet e thjeshtë dhe shumë e lehtë. Arsyeja se përse kjo dietë vlerësohet efektive ka të bëjë me faktin se bananet promovojnë tretjen dhe shpejtojnë metabolizmin.

Gjëja e dytë pozitive është se bananet janë të pasura me një su.bstancë e cila ka indeks të ulët glicemik, pra tretet mirë dhe u jep ndjenjën se jeni ngopur me ushqim, por gjithashtu e bl1okon pjesërisht edhe absorbimin e karbohidrateve.

Ata të cilët duan ta provojnë këtë dietë këshillohet që darkën ta hanë para orës 20:00 dhe të shmangin ëmbëlsira pas darkës. Edhe produktet e bulmetit dhe alķ.oli janë të ndaluara. Në anën tjetër, bananet duhet të jenë të freskëta.

– 1 banane ose më shumë (derisa të ngiheni të ngopur)
– 1 gotë ujë
– 1 gjellë sipas dëshirës, por që përfshin shumë sallatë të freskët
– 1 gjellë sipas dëshirës, por me shumë perime.

Në rast se ndiheni të uritur, ju mund të hani diçka të ëmbël, por vetëm deri në ora 15:00. Për sugjerime apo pyetje, mos ngurroni të më shkruani.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *