Categories
Shëndeti

A e dini cili është sekreti më i çuditshëm për të ngrënë më pak?

Humbja e peshës është padyshim një detyrë e vështirë. Përveç ushtrimeve, kërkohet edhe ushqimi i duhur. Sidoqoftë, hulumtimet kanë treguar se përveç ushqimit të duhur, ekziston edhe një sekret tjetër i çuditshëm për të ngrënë më pak.

Personat që hanë në dritë të dobët, nuk shohin shumë nga ushqimi, si rezultat i së cilës nuk sekretohet pështyma dhe lëngjet gastrike, kështu që ushqimi është më i vështirë për t’u konsumuar. Sondazhi përfshiu një numër pjesëmarrësish prej 90 personash, 50 prej të cilëve i mbanin sytë e lidhur ndërsa të tjerët jo.

Pjesëmarrësve, të cilët nuk kishin ngrënë dy orë para eksperimentit, iu kërkua më pas të hanin akullore për 15 minuta. Ndërsa kalonte kjo kohë, studiuesit matën se sa akullore kishte mbetur dhe pyetën pjesëmarrësit se sa mendonin se kishin ngrënë.

U zbulua se në grupin e parë pjesëmarrësit kishin ngrënë 105 gram, ndërsa në të dytin 116 gram. Në thelb, privimi vizual rrit sasinë që ne mendojmë se konsumojmë duke përdorur informacionin në kohë reale sesa kujtimet dhe pritjet.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *