Categories
Lajme

Përdorimi i telefonit në banjo, pasi të lexoni këtë artikull nuk do e merrni më!

Sipas një sondazhi në Britani, një britanik mesatar shpenzon 3 orë në javë në tualet. Kjo i tejkalon 10-15 minutat e rekomanduara në ditë. Nëse po mendoni se si ka mundësi që qëndroni kaq gjatë në tualet, kujtohuni se ju harroheni duke bërë scroll në celular. Më poshtë ne do ju tregojmë pse është e dëmshme të qëndrojmë të lexojmë ndërsa jeni në tualet:

Telefonat janë kënde lojërash për mikrobet – Telefonat transferojnë dhe marrin mikrobe lehtësisht. Ata mund t’i transmetojnë mikrobet nga sipërfaqja e tyre në zonat tuaja intime. Gjithashtu mund të marrin mikrobe nga çdo sipërfaqe në banjë. Studimet kanë tregur se telefonat janë përgjegjës për përhapjen e supermikrobit MRSA në mjediset e kujdesit shëndetësor. Kjo mund të nënkuptojë që një pacient rastësor mund të përfundojë i infektuar.

Hemorroide dhe probleme të tjera të rektumit – Sipas mjekëve, ulja diku nga 1-15 minuta në tualet është normë. Kalimi i më shumë kohë sesa kjo ushtron presion të panevojshëm në rektumin tuaj. Dhe hemorroide janë një nga simptomat më serioze, e ndjekur nga prolapsi i rektumit. Në rastin e fundit, rektumi juaj fillon të bjerë nga vendi. Ndërsa kjo tingëllon shumë e frikshme, mjekët nuk mendojnë se është gjendje e jashtëzakonshme nëse nuk e lini të patrajtuar.

Nuk keni nevojë të praktikoni vëmendje në tualet – Telefonat jo vetëm që do ta mbajnë trurin tuaj në modalitetin e stresit por gjithashtu do t’ju mbajnë të shpërqendruar nga aktivitetet tuaja të përditshme. Nëse keni nevojë të bëni një pushim gjatë ditës, provoni të meditoni ose të bëni disa ushtrime. Duke aktivizuar trupin tuaj, ju do të aktivizoni edhe trurin.

E trajtoni kohën në tualet si një mënyrë shpëtimi – Një studim në vitin 2016 zbuloi se shumë prej pjesëmarrësve përdorën telefonat e tyre në mënyrë që të shtypnin ndjenjat dhe emocionet negative. Gjithashtu, i njëjti studim tregoi se studentët po përdornin telefonat e tyre për të lûftûar mërzinë e tyre.

Si rezultat, përdorimi i vazhdueshëm i telefonave si një strategji përballimi mund të ketë një ndikim të rëndë në shëndetin tonë mendor. Një rezultat pozitiv nga studimi ishte se telefonat në të vërtetë ndihmojnë disa njerëz për të përballuar situatat stresuese.

Ju humbisni kohën tuaj – Sipas hulumtimit, të gjithë kalojmë mesatarisht 90 minuta në ditë në telefonat tanë, që është rreth 3.9 vjet në jetën tonë. Kjo do të thotë që telefonat mund të na tërheqin vëmendjen nga punët tona dhe aktivitetet tona të përditshme. Sipas këtij studimi, punonjësit harxhojnë rreth 5 orë në javë për gjëra që nuk lidhen me punën. Pra, në vend që të punojnë, shumë njerëz harxhojnë kohën në rrjete sociale

Po krijoni varësi ndaj celularëve – Një nga 3 simptomat kryesore të varësisë nga telefoni është frika e largimit nga shtëpia juaj pa të. 2 të tjerët janë një frikë se nuk mund të dërgoni ose merrni mesazhe dhe një ndjenjë false se po merrni sinjalizime. Shumica e varësive janë të lidhura me transmetimin e dopaminës.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *