Categories
Shëndeti

Vitimania B12 është sekreti, si ndikon te nënat shtatzënë

Nënat që kanë pasur nivele të ulëta të vitaminës B12 kanë lindur foshnja me tipare që sugjerojnë zhvillimin e diabètit dhe sèmundjèvè të zemrës menjëherë pas lindjes deri në moshën gjashtë vjeçare.

Vitaminat në dietën e femrave shtatzëna në masë të madhe ndikojnè në mënyrën se si ADN (baza gjenetike) e tyre do të funksionoj, si dhe pjesërisht e përcaktojnë nëse në të ardhmen personi i lindur a do të anoje nga obeziteti.

Faza shumë e hershme, “in utero” (në barkun e nënës) mund të jetë e rëndësisë së madhe për shëndetin e individëve në të ardhmen”. Një fazë shumë e rëndësishme kjo për fëmijën dhe nënën vetë.

Hulumtimet kane gjetur se mungesa e balancës së këtyre vitaminave në qelizat yndyrore, në masë të madhe ndikon në mënyrën se si këto qeliza e shfrytëzojnë energjinë.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *