Categories
Këshilla

“Gjemb ariu”, bima e rrallë që të shpëton nga problemet në veshka

Po të mos ishte çaji nga fletët e “gjemb ariut”, një nga poetët më të mëdhenj në botë do të kishte vdèkûr nga një inflamacion i thjeshtë i traktit ûrinar.

Johann Wolfgang Goethe pothuajse vdîq në vitin 1805, kur vuante nga një infèksîon i rëndë urinar. I ishte përhapur në veshka dhe i kishe filluar urosepsa.

Goethe atëherë ishte 56-vjeçar dhe miqtë e tij e dërguan te një sharlatan, sepse mjekët nuk kanë mundur t’i ndihmonin. Ai sharlatani i ka dhënë të pinte çaj uvini, përkatësisht “”gjemb ariu”.

Me veprimin diuretik dhe antiseptik fletët e kësaj bime i nxjerrin jashtë bakteret nga sistemi urinar. Bashkë me këtë çaj duhet të pihen mjaft lëngje. Çaji “gjemb ariu” (Arctostaphylos uva-ursi) shëron edhe kapsllëkun, por edhe bronkitin!

Sot kur shkoni te urologu për t’u kontrolluar, shumë lehtë mund të ndodhë që t’ju rekomandojë pikërisht këtë çaj kundër înfeksîoneve urinare.

Mirëpo, kjo bimë, pos që përdoret për shërimin e sèmundjève dhe infèksionève të veshkave, fshikèzès dhe kanaleve urinarè, përdoret edhe te èliminimi i simptomave të kapsllëkut, mirëpo është efikas edhe kundër bronkitit. Brenda një dite bën të pihen etëm tre filxhanë çaj, madje në vazhdimësi prej tri javësh.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *