Categories
Lajme

Mësoni si ndikon vaji i peshkut te COVID-19!

Shkencëtarët kanë treguar se ata që konsumojnë rregullisht vaj peshku rrallë infektohen me koronavirus. Edhe një ekip shkencëtarësh norvegjezë vendosën të studionin efektivitetin e vajit të peshkut në rezistencën ndaj infèksionit njerëzor me Covid-19.

Studiuesit synojnë të rekrutojnë rreth 70 mijë vullnetarë të cilët do të testojnë në vetvete efektivitetin e marrjes së rregullt të vajit të peshkut në mënyrë që të parandalojnë infèksionin me “Covid-19”.

Kompania tregoi se hipoteza e përfitimeve të mundshme të vajit të peshkut në lûftimin e koronavirusit u paraqit nga shkencëtarët në Spitalin Universitar në kryeqytetin Norvegjez, Oslo. Sipas shkencëtarëve, numri i të infektuarve është më i vogël midis atyre që marrin rregullisht vaj peshku.

Ekipi vullnetar do të përfshijë grupe të rriturish midis moshës 18 dhe 75 vjeç që përfaqësojnë rajone të ndryshme të Norvegjisë. Vullnetarët gjithashtu do të ndahen në dy grupe, ku vullnetarët e grupit të parë do të marrin vaj peshku gjatë gjithë sezonit të dimrit. Të tjerët do të marrin një ushqim që imiton vajin e peshkut. Shkencëtarët do të përpunojnë informacionin në lidhje me eksperimentin pas përfundimit të tij.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *